Over:

Maaike Lommerse

Maaike Lommerse (1989) heeft YOU yoga & coaching opgericht in 2019. Haar avontuur naar een leven zonder menstruatieklachten begon al jaren daarvoor...

11 jaar en voor het eerst ongesteld. Ik weet het nog goed. Op moederdag toen we afscheid namen van het oude huis van mijn opa en oma, werd ik voor het eerst ongesteld. Ik had nog geen idee wat mij te wachten stond. 

De menstruaties die daarna meteen ook regelmatig volgden waren intens. Intense pijn. Alleen schommelend in de auto was de pijn uit te houden. Dus je begrijpt het al: elk ritje wat onze auto toen maakte, zat ik er in. 

Toen ik 15 jaar was en mijn eerste vriendje kreeg, ging ik aan de pil. Niet met als doel om van mijn menstruatieklachten af te komen. Maar wat was het fijn dat ook daar verandering in kwam. Ik was nog maar enkele dagen per maand 'ongesteld' en ook had ik geen last meer van pijn of chagrijnigheid. Wel voelde ik mij down en had ik het libido van een oliebol, maar hé, geen pijn meer! 

En dan ben je zo maar 10 jaar verder en komt er een kinderwens. In 2014 stopte ik met de pil. Dat heb ik geweten. 

In alle hevigheid kwamen mijn menstruaties en vooral mijn menstruatieklachten terug. Wat een ellende! Lage rugpijn, buikpijn, hoofdpijn, zere borsten en somber zijn al direct na mijn ovulatie tot de eerste dag van de nieuwe cyclus.. Mijn energie ging van een dikke 8 naar een -5 in minder dan een seconde. Ik lag kermend van de pijn op de vloer van de wc. En flauwvallen van de pijn was eerder regel dan uitzondering. Al mn afspraken moest ik afzeggen. Totdat ik mij zelfs op mijn werk ziek moest melden tijdens mijn menstruatie, omdat ik echt niet kon functioneren. 

Twee burn-outs verder, maakte ik een keuze. 

DIT IS NIET NORMAAL!

MIJN KLACHTEN ZIJN NIET NORMAAL! 

Hoe vaker ik het ook van mijn vriendinnen hoorde dat ze last hadden van menstruatieklachten en artsen die zeiden dat het er nou eenmaal bij hoort, hoe meer ik besefte dat het niet normaal was. Tijd voor actie. 

Ik ging mij verdiepen in hoe mijn systeem werkte. Ik investeerde in therapeuten door het hele land met verschillende specialisaties. Van energetische traumatherapie, orthomoleculair gynaecoloog en acupuncturist tot psycholoog en alles wat daar tussen zit. 

Met als resultaat, na veel vallen en opstaan en blijven proberen en proberen, dat ik na een paar jaar van mijn menstruatieklachten af was. Tot op de dag van vandaag kan ik zeggen dat ik mijn leven leef ZONDER menstruatieklachten en dat ik alle dagen van de maand kan doen waar ik blij van word. 

Mijn energie is op peil, mijn systeem is op een natuurlijke manier in balans en ook de pijn is verleden tijd. Dat gun ik alle vrouwen. 

Inmiddels ben ik OERsterk Hormooncoach en heb ik met meerdere disciplines als yogadocent op zak. Met al mijn kennis en ervaring weet ik dat de essentiële gebieden van aandacht ontspanning, voeding en mindset zijn. En hier leren wij vrouwen net niets over via de gebaande paden. 

Maaike Lommerse-Harkamp-1

Never not learning

  • 2021: Reiki 2 van Anka Kresse bij ZoMa Opleidingen
  • 2021: Reiki 1 van Lusette Quirindongo bij ZoMa Opleidingen
  • 2020: Zwangerschapsyoga docentenopleiding 50u van Lies Schuring bij Yogadreams
  • 2020: OERsterk coach opleiding level 1+2+3 van drs. Richard de Leth bij OERsterk Academy
  • 2019: Functional Yin Yoga Teacher Training 200u van Anat Geiger en Marcel van der Vis-Heil bij The YogaGarden
  • 2011: Orthopedagogiek: Exceptional Learning Msc aan de Vrije Universiteit Amsterdam

Omdat ik jou mijn jarenlange zoektocht wil besparen, is het mijn missie om zo veel mogelijk vrouwen de kennis te geven over hun wonderlijke hormonale systeem en de tools aan te reiken om dat geweldige systeem op een natuurlijke manier in balans te houden. Zodat ook zij elke dag van de maand kunnen doen waar zij blij van worden ZONDER menstruatieklachten, ZONDER pijnstillers en vooral MET liefde en vol energie!

Liefs,
Maaike

Scroll naar top