Spiertesten: that’s where the magic happens.

Uit de intake komt dat jouw systeem uit balans is. Meerdere levensdomeinen liggen hier aan ten grondslag. Waar ga je dan beginnen? Natuurlijk kunnen we in gesprek met elkaar een richting en startpunt afspreken wat de eerste dingen zijn die belangrijk lijken voor jouw systeem. Hoe fijn zou het zijn als we het direct aan jouw systeem kunnen vragen wat het nu nodig heeft? En op welk levensgebied zij nu wil beginnen? Daar zijn spiertesten voor.

Wat zijn spiertesten?

Ruim 90% van wat wij denken, voelen en doen gaat via ons onderbewuste. Daar zit dus een massa aan kennis in verborgen waar wij ons helemaal niet van bewust zijn. Ook al denken we misschien van wel. Door middel van spiertesten kun je het onderbewuste laten spreken en zichtbaar maken wat jouw systeem (body, mind en spirit) je te vertellen heeft. Het testen van een spier wordt in de kinesiologie gebruikt als instrument om het lichaamsgeheugen van de cellen aan te spreken. Zo kun je tot meer informatie komen over de oorzaak van de oorzaak van een klacht en wat het systeem versterkt en verzwakt. 

Hoe werkt dat dan?

In jouw lichaam zit een zenuwstelsel. Dit zenuwstelsel is onder te verdelen in het willekeurige zenuwstelsel en het autonome zenuwstelsel. Het willekeurige zenuwstelsel kun je met je wil besturen. Bijvoorbeeld het pakken van een glas water kun je met je wil besturen en wordt daardoor geleid door het willekeurig zenuwstelsel. Het autonome zenuwstelsel is betrokken bij dingen waar je wil weinig mee te maken heeft. Bijvoorbeeld bij je hartslag en je ademhaling. Ook reageert het autonome zenuwstelsel bij stress. Dan neemt het autonome zenuwstelsel het over van het willekeurige zenuwstelsel om jou in veiligheid te brengen. Het moment van omschakeling tussen het willekeurige en autonome zenuwstelsel kun je triggeren met een spiertest. Hierdoor weet je precies wat jouw systeem stress geeft en kun je nog gerichter actie ondernemen om die stress te verminderen of te vermijden.

De spiertest die ik gebruik tijdens coachsessies werkt met een spier in de arm, de deltoïdeus anterior. Je gaat zitten, strekt je arm iets van je lijf af vooruit en maakt hem sterk. Ik stel een vraag, geef je een supplement of voedingsmiddel in je andere hand, noem een emotie of laat je iets zien. Dan geef ik wat druk op de onderarm vlak boven de pols. De arm blijft sterk of wordt zwak. Blijft de arm sterk? Dan geeft datgene wat we getest hebben geen stress op jouw systeem of is het antwoord op de vraag ja. Wordt de arm zwak? Dan geeft datgene stress op jouw systeem of is het antwoord op de vraag nee. Deze feedback voel ik niet alleen. Jij voelt deze feedback ook en daar gaat het om.

De spiertest kan informatie ophalen uit alle lagen van jouw systeem. Uit de fysieke, mentale, emotionele en spirituele lagen die jou maken tot wie jij bent. Van negatieve overtuigingen tot voeding die niet lekker werkt en van een emotie die je kunt gebruiken tot wat de fijnste beweging voor jouw lijf is.

Wanneer zet ik de spiertest in?

 • We lopen in de sessie vast met onze woorden bij het vinden van de oorzaak van de oorzaak. De spiertest geeft duidelijkheid in welk levensdomein of welke laag van jouw systeem we verder kunnen zoeken.
 • Bij twijfel over waar we het beste kunnen beginnen voor jouw systeem.
 • Om bevestiging aan jouw systeem te vragen dat we op de juiste weg zitten om van jouw kinderwens werkelijkheid te maken.
 • Om uit te vragen aan jouw systeem welke voeding jou versterkt of verzwakt.
 • Om uit te vragen wat jouw systeem nu nodig heeft.
 • Om uit te vragen welke supplementen in welke dosering voor jou gaan werken.

Jouw systeem heeft alle antwoorden in zich. Met de spiertest komen deze antwoorden naar boven. Zo kan ik nog specifieker aangeven wat jouw unieke systeem nodig heeft om in balans te komen, jouw vruchtbaarheid te verhogen, zodat jij van jouw kinderwens een kind in je armen kunt maken.

Ik help je graag.

Maaike Lommerse-Harkamp

Maaike Lommerse-Harkamp

Ik begeleid vrouwen die hun agenda volledig inrichten rond hun cyclus naar dat ze elke dag van de maand alles kunnen doen wat zij leuk vinden 🧡

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

powered by Typeform

GRATIS CALL van 30 minuten

Neem controle over je hormonen

Wat levert de GRATIS CALL je op?

 • Inzicht in jouw klachten

 • Je weet welk hormoon de boosdoener is

 • En je weet wat jij nodig hebt om van die hormonale klachten af te komen. En echt, dat kan!

powered by Typeform

GRATIS CALL

Neem controle over je hormonen

Wat levert de GRATIS CALL je op?

 • Inzicht in jouw klachten

 • Je weet welk hormoon de boosdoener is

 • En je weet wat jij nodig hebt om van die hormonale klachten af te komen. En echt, dat kan!

Scroll naar top
0 Shares
Share
Share
Tweet