Waarom je van visualiseren zwanger wordt.

Je ziet een wit zandstrand, palmbomen en een azuurblauwe zee. Je voelt de zeebries op je gezicht en de warmte van de zon verwarmt je lijf. Je ligt in je hangmat die je tussen twee palmbomen hebt opgehangen. Je voelt je geborgen en dankbaar voor dit moment. Dit moment van rust en intens genieten op deze mooie plek. Het voelt alsof je er echt bent.

Wat is visualiseren?

Een visualisatie is niets meer en niets minder dan het beleven van een situatie tot in elk detail. Je focust je op een situatie of gebeurtenis die je hebt beleefd of juist wil gaan beleven. Met elk zintuig ben je in de situatie. Kijk wat je allemaal ziet. Hoor welke geluiden er zijn. Voel welke sensaties je op je huid voelt en welke emoties er bij deze situatie horen. Ruik de geuren. En misschien kun je het zelfs wel proeven. Tot in elk detail, hoe klein ook. 

Hoe werkt dat dan?

We zijn het enige zoogdier dat met onze gedachten een situatie kan creëren. We zijn de enige zoogdieren met fantasie. Met deze fantasie en met onze gedachten kunnen we mooie en ook minder mooie dingen creëren. Daarnaast kent het brein geen tijd. Voor het brein vindt alles in het nu plaats. Deze combinatie maakt dat wij met onze rijke fantasie situaties voor kunnen stellen alsof ze in het nu gebeuren. Een visualisatie. Dat betekent dat ons brein de systemen die bij deze visualisatie horen aan of uit zet. Zo reageert niet alleen ons brein op een visualisatie maar ook ons lijf en daarmee ons hele systeem. 

En hoe word ik er dan zwanger van?

Door jezelf voor te stellen hoe de situatie zou zijn wanneer je zwanger bent of wanneer je kinderen hebt, kun je de systemen aanzetten die horen bij zwanger worden. Denk je eens in hoe jouw leven er uit zou zien wanneer je zwanger bent. Waar woon je? Waar ben je? Wat heb je aan? Hoe voel je je? Wat zie je om je heen? Wie zie je om je heen? Wat hoor je? Wie hoor je? Wat proef je? Wat ruik je? Schijnt de zon? Welk seizoen is het? Voel je warmte? Hoe groot is je buik? Of hoeveel kinderen zie je voor je? Wat is je favoriete eten dan? Hoe ziet de kinderkamer eruit? Welke naam heb je in je hoofd voor je kindje? Bedenk tot in detail hoe jouw leven er dan uit ziet. Tijdens deze oefening denkt je brein dat de situatie die jij visualiseert er al is. Daarom worden bijpassende systemen aangezet. De energie wordt richting de vruchtbaarheidsorganen gestuurd. Voor je brein ben je op dat moment zwanger. 

Hoe vaak moet ik dat dan doen?

Hoe vaker en hoe gedetailleerder je de situatie voor kunt stellen hoe meer je lijf aangepast raakt aan de situatie die jij je voorstelt. Elke dag is het mooist.

Daar heb ik echt geen tijd voor.

Dat kan zijn. Maar het is een keuze waar je je tijd aan besteedt. Je kunt zelf bepalen hoe lang de oefening duurt, hoe diep je in de visualisatie duikt. Begin eens wanneer je bijvoorbeeld je haren staat te wassen onder de douche, tijdens het tandenpoetsen of een toiletbezoek.

Wat kan ik onthouden?

We zijn de enige zoogdieren met fantasie en een brein dat denkt dat alles in het nu gebeurt. Bij alles wat je denkt, hoort en ziet, zet je brein de bijbehorende systemen aan of uit. Een visualisatie is het je tot in detail voorstellen van een situatie. Je brein denkt dat het in het nu gebeurt en zet de bijbehorende systemen aan of uit. Zo kun je jouw brein en lijf meenemen naar een situatie die jij wenst.

Wat kan ik doen?

Visualiseer hoe jouw leven er uit ziet wanneer je zwanger bent en help zo de energie naar je vruchtbaarheidsorganen te sturen.

Ik begeleid vrouwen die hun agenda volledig inrichten rond hun cyclus naar dat ze elke dag van de maand alles kunnen doen wat zij leuk vinden 🧡

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

powered by Typeform

GRATIS CALL van 30 minuten

Neem controle over je hormonen

Wat levert de GRATIS CALL je op?

  • Inzicht in jouw klachten

  • Je weet welk hormoon de boosdoener is

  • En je weet wat jij nodig hebt om van die hormonale klachten af te komen. En echt, dat kan!

powered by Typeform

GRATIS CALL

Neem controle over je hormonen

Wat levert de GRATIS CALL je op?

  • Inzicht in jouw klachten

  • Je weet welk hormoon de boosdoener is

  • En je weet wat jij nodig hebt om van die hormonale klachten af te komen. En echt, dat kan!

Scroll naar top
0 Shares
Share
Share
Tweet